• 06-20-249-7016 info@kiegyensulyozottember.hu

5 ok amiért érdemes egy felessel indítani a napod.

Na de ne gondolj azért semmi rosszra.. Nem a nagymamaféle “csipanyitogató” felesre hanem egy feles vízre, jobban mondva fél literre gondoltunk!

Képzeld el, hogy a következő 8 órában nem iszol se vizet, se üdítőt, se bármilyen más folyadékot. Viszonylag hamar szomjasnak, kiszáradtnak éreznéd magad főleg ilyen melegben, nem?

Pedig alapvetően ezt csinálod amikor alszol. A tested pedig lassan, fokozatosan dehidratálttá válik azaz kiszárad hisz a működéséhez mindig vízre van szüksége. 8 óra nem ivás után lehet, hogy a tested ugyan nem “mondja” neked, hogy szomjas, de valószínűleg az.

Te mivel kezded a reggelt? Kávéval, egy pohár tejjel vagy rögtön a reggelivel?

Mutatunk 5 okot, hogy miért inkább egy feles vízzel kezd a napod:

1. Segít a fogyásban. 90 perccel miután vizet ittál 24%-al megnő az anyagcseréd gyorsasága!

2. Elmulasztja a nassolási vágyad azáltal, hogy egy olyan anyaggal töltöd meg a gyomrod amiben nulla kalória van így még ha nem is okoz feltétlen jóllakottság érzetet az étvágyadat azért csökkenti! Ezt a trükköt persze bármikor bevetheted a nap folyamán amikor megkívánsz valamilyen cukros “bűnt”.

3.Segíti a tested méregtelenítését. A májad hihetetlen munkát képes végezni addig amíg biztosítod számára a megfelelő folyadék utánpótlást. 8 óra “szomjazás” után adj inkább egy kis “üzemanyagot” a rendszernek mielőtt ismét leterhelnéd!

4. A véred több mint 90%-a víz. A magas vízfogyasztás pedig segít a testednek a vérsejtek és izomsejtek képződésében. Miért jó ez neked? Tested megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy izmaid is jól működjenek, hisz alapvetően még a szíved is egy izom. Ha hosszútávon jót akarsz tenni a testeddel folyamatosan lásd el elég vízzel!

5. Az éhgyomorra való ivás segíti a vastagbeled tisztulását és ezáltal megkönnyíti a tápanyagok felszívódását. Ezután valószínűleg még hasznosabb lesz a testednek egy tápanyagokban gazdag reggeli!

 

Források:

http://www.myfit.ca/foods_that_speed_metabolism.asp

http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2010/august/clinical-trial-confirms-effectiveness-of-simple-appetite-control-method.html

http://www.webmd.com/diet/6-reasons-to-drink-water?page=2

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>